Tandartsverzekering

Tandartsverzekering eenvoudig vergelijken

Een tandartsverzekering is een verzekering voor tandartskosten die niet zijn opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Je kunt denken aan een dekking voor bijvoorbeeld kronen en bruggen, maar ook voor controleafspraken geldt een uitgebreidere vergoeding.

 

De zorgverzekeraar bepaalt de inhoud van de tandartsverzekering. De ervaring leert dat deze inhoud jaarlijks verandert. Inhoudelijk is geen tandartsverzekering hetzelfde. Vrijwel iedere zorgverzekeraar biedt beknopte tot zeer uitgebreide tandartspakketten aan. De verschillen tussen deze pakketten zijn eenvoudig naast elkaar te zetten in onze zorgvergelijker.

 

Geen verplichting tandartsverzekering

Het afsluiten van een tandartsverzekering is niet verplicht. Het hangt van jouw persoonlijke situatie af of een tandartsverzekering zinvol is. Omdat tandartsverzekeringen sterk van elkaar verschillen, is het verstandig om je goed te laten adviseren welke dekking bij jouw situatie past.

 

Maximumbedrag

Veel zorgverzekeraars bieden tandartspakketten die tot een gezamenlijk maximumbedrag per jaar vergoeden. Dit houdt in dat verschillende behandelingen worden gedekt, maar dat er aan dit totaal van vergoedingen een maximumbedrag zit.

 

Acceptatie tandartsverzekering

Zorgverzekeraars mogen bepalen welke tandartsverzekeringen zij aanbieden en onder welke voorwaarden. Een zorgverzekeraar mag jou dus weigeren voor de tandartsverzekering. Voor die pakketten geldt een zogenaamde ‘medische selectie’.

 

Vergelijken en afsluiten van een tandartsverzekering

In de zorgvergelijker van Kiesgoed.nl kun je aangeven of je een aanvullende verzekering wilt voor de tandartskosten en hoeveel dekking je verwacht nodig te hebben. Aan de hand van wat jij invult wordt een berekening gemaakt van mogelijke verzekeringen met een passende dekking voor de tandartsverzekering. Er wordt in de module dan ook meteen aangegeven of er een medische selectie plaatsvindt voor de tandartsverzekering. Daarnaast zie je meteen welke premie je betaalt per zorgverzekeraar.

 

Via Kiesgoed.nl kun je de meeste verzekeringen direct afsluiten. Wel geldt er, voor verzekeringen met een medische selectie, dat jouw verzekering eerst nog moet worden goedgekeurd door de verzekeraar.

Begin met vergelijken

Neem contact op met ons

Kiesgoed.nl gaat voor 100% service.

 

Of dat nu tijdens het vergelijken, afsluiten of het beantwoorden van vragen is.
Wij horen graag hoe jij onze dienstverlening ervaart! Bij ons krijgt u binnen een werkdag een reactie op uw vraag of opmerking.

 

Bellen kan ook! 088 - 12 10 222