Basisverzekering

Basisverzekering

De basisverzekering is verplicht als je in Nederland woont of werkt. Dat geldt ook als je in het buitenland woont, maar in Nederland werkt. De basisverzekering kun je uitbreiden met een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Deze uitbreidingen kun je kiezen en zijn dus niet verplicht.

 

Basisverzekering eenvoudig vergelijken

De Rijksoverheid bepaalt de inhoud van de basisverzekering. De ervaring leert dat deze inhoud jaarlijks verandert. Inhoudelijk verschilt de basisverzekering per verzekeraar nauwelijks. Deze verschillen zijn – net als de verschillen in premies – eenvoudig naast elkaar te zetten in onze zorgvergelijker.

 

Dekking basisverzekering

De dekking van de basisverzekering omvat alle medisch noodzakelijke zorg. Hieronder vallen bijvoorbeeld spoedopnames in het ziekenhuis en kosten voor de huisarts of apotheker. Voordat je gebruik kunt maken van een vergoeding, is het verstandig vooraf te controleren of dit wel gedekt is in de afgesloten zorgverzekering. Wanneer de gewenste zorg bijvoorbeeld niet gedekt is in de basisverzekering, is het mogelijk dat er vanuit een aanvullend pakket dekking is. Je kunt hiervoor altijd contact opnemen met de zorgspecialisten van Kiesgoed.nl.

 

Natura en restitutie

De basisverzekering biedt drie verschillende polissen: de natura selectiefpolis, de naturapolis en de restitutiepolis.

 

Bij een natura selectiefpolis zijn er minder zorgverleners gecontracteerd door de zorgverzekeraar en krijg je de rekening gedeeltelijk vergoed als je zorg consumeert van een niet-gecontracteerde zorgverlener.

 

Bij een natura polis is er een ruime selectie aan gecontracteerde zorgverleners. Ga je naar een zorgverlener die geen contract heeft met je zorgverzekeraar, dan krijg je meestal maar 75% van het gemiddelde van het gecontracteerde tarief vergoed.

 

Bij een restitutiepolis wordt er gebruik gemaakt van dezelfde selectie aan gecontracteerde zorgverleners als de naturapolis. Het verschil met een naturapolis is dat je 100% van het gemiddelde van het gecontracteerde tarief vergoed krijgt als je naar een zorgverlener gaat die geen contract heeft met je zorgverzekeraar.

 

Acceptatieplicht basisverzekering

Een zorgverzekeraar mag je niet weigeren voor de basisverzekering. Er mag geen onderscheid gemaakt worden tussen groepen die weinig en veel kosten maken. Zo betalen chronisch zieken en ouderen dezelfde premie voor de basisverzekering als minder risicovolle groepen verzekerden.

Begin met vergelijken

Neem contact op met ons

Kiesgoed.nl gaat voor 100% service.

 

Of dat nu tijdens het vergelijken, afsluiten of het beantwoorden van vragen is.
Wij horen graag hoe jij onze dienstverlening ervaart! Bij ons krijgt u binnen een werkdag een reactie op uw vraag of opmerking.

 

Bellen kan ook! 088 - 12 10 222