Basisverzekering

Basisverzekering

De basisverzekering is verplicht als je in Nederland woont of werkt. Dat geldt ook als je in het buitenland woont, maar in Nederland werkt. De basisverzekering kun je uitbreiden met een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Deze uitbreidingen kun je kiezen en zijn dus niet verplicht.

 

Basisverzekering eenvoudig vergelijken

De Rijksoverheid bepaalt de inhoud van de basisverzekering. De ervaring leert dat deze inhoud jaarlijks verandert. Inhoudelijk verschilt de basisverzekering per verzekeraar nauwelijks. Deze verschillen zijn – net als de verschillen in premies – eenvoudig naast elkaar te zetten in onze zorgvergelijker.

 

Dekking basisverzekering

De dekking van de basisverzekering omvat alle medisch noodzakelijke zorg. Hieronder vallen bijvoorbeeld spoedopnames in het ziekenhuis en kosten voor de huisarts of apotheker. Voordat je gebruik kunt maken van een vergoeding, is het verstandig vooraf te controleren of dit wel gedekt is in de afgesloten zorgverzekering. Wanneer de gewenste zorg bijvoorbeeld niet gedekt is in de basisverzekering, is het mogelijk dat er vanuit een aanvullend pakket dekking is. Je kunt hiervoor altijd contact opnemen met de zorgspecialisten van Kiesgoed.nl.

 

Natura en restitutie

De basisverzekering biedt twee verschillende polissen: de naturapolis en de restitutiepolis.

 

Bij een naturapolis krijg je de rekening alleen volledig vergoed als je gebruik maakt van gecontracteerde zorg. Je verzekeraar heeft namelijk contracten afgesloten met zorgverleners. Ga je naar een zorgverlener die geen contract heeft met je zorgverzekeraar, dan krijg je niet je hele rekening vergoed.

Bij een restitutiepolis mag je in veel gevallen zelf een zorgverlener kiezen voor zorg die vergoed wordt vanuit de basisverzekering.

 

Bij de naturapolis worden de rekeningen rechtstreeks naar jouw zorgverzekeraar gestuurd, bij de restitutiepolis ontvang je de rekeningen zelf.

 

Acceptatieplicht basisverzekering

Een zorgverzekeraar mag je niet weigeren voor de basisverzekering. Er mag geen onderscheid gemaakt worden tussen groepen die weinig en veel kosten maken. Zo betalen chronisch zieken en ouderen dezelfde premie voor de basisverzekering als minder risicovolle groepen verzekerden.

Begin met vergelijken

Neem contact op met ons

Kiesgoed.nl gaat voor 100% service.

 

Of dat nu tijdens het vergelijken, afsluiten of het beantwoorden van vragen is.
Wij horen graag hoe jij onze dienstverlening ervaart! Bij ons krijgt u binnen een werkdag een reactie op uw vraag of opmerking.

 

Bellen kan ook! 088 - 12 10 222