Aanvullende verzekering

Aanvullende zorgverzekering

Een aanvullende verzekering voor zorg is een verzekering voor de zorgkosten die niet zijn opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Bijvoorbeeld tandartshulp voor personen van 18 jaar en ouder, de dekking voor herstel-, kuur- en vakantieoorden of een uitgebreide dekking voor fysiotherapie.

 

Aanvullende verzekering eenvoudig vergelijken

Je bent niet verplicht een aanvullende verzekering af te sluiten. Het hangt af van jouw persoonlijke situatie of een aanvullende verzekering zinvol is. De vergoeding in aanvullende verzekeringen kunnen per verzekeraar sterk verschillen. Het is daarom belangrijk om goed na te gaan of de vergoedingen bij je persoonlijke situatie aansluiten. De verschillen tussen deze pakketten zijn eenvoudig naast elkaar te zetten in onze zorgvergelijker.

 

Er zijn ook aanvullende verzekeringen speciaal gericht op doelgroepen, bijvoorbeeld jongeren, senioren of gezinnen. Voor je gezin kan het bijvoorbeeld belangrijk zijn dat kraamzorg vergoed wordt. Aan de andere kant is de kraamzorgvergoeding voor veel ouderen geheel overbodig.

 

Niet verplicht

De basisverzekering is verplicht een aanvullende verzekering is dat niet. Een aanvullende verzekering kan een acceptatieprocedure hebben. De aanvullende zorgverzekering valt niet onder de Zorgverzekeringswet. Dat betekent dat zorgverzekeraars zelf mogen bepalen welke aanvullende verzekeringen zij aanbieden en onder welke voorwaarden. Een zorgverzekeraar mag dus mensen weigeren voor de aanvullende verzekering. Ook kan de zorgverzekeraar voor de aanvullende zorgverzekering een hogere premie vragen als je ouder bent of chronisch ziek.

 

Ben je in het verleden bijvoorbeeld ernstig ziek geweest of heb je operaties ondergaan? Verzwijg dit dan niet tegenover je zorgverzekeraar. Je hebt namelijk een wettelijke mededelingsplicht: je mag (delen van) de ‘ziektegeschiedenis’ dus niet verzwijgen.

 

Het is aan jou

Het is je eigen keuze hoeveel zekerheid je wenst en wat je daarvoor wil betalen. Als je veel sport en het risico op blessures groot is, kan een verzekering voor fysiotherapie handig zijn. Als je kinderen hebt die misschien een beugel moeten, dan is het verstandig een aanvullende verzekering voor orthodontie te nemen. Reken van tevoren uit of de kosten van bijvoorbeeld de fysiotherapeut opwegen tegen de premie die je in een jaar betaalt.

Begin met vergelijken

Neem contact op met ons

Kiesgoed.nl gaat voor 100% service.

 

Of dat nu tijdens het vergelijken, afsluiten of het beantwoorden van vragen is.
Wij horen graag hoe jij onze dienstverlening ervaart! Bij ons krijgt u binnen een werkdag een reactie op uw vraag of opmerking.

 

Bellen kan ook! 088 - 12 10 222