Zorgpremies en voorwaarden 2019 zijn bekend

Maandag 12 november maakten de laatste zorgverzekeraars hun zorgpremies en voorwaarden voor 2019 bekend. Daarmee kan het vergelijken en het zoeken naar de best passende zorgverzekering beginnen. De meeste zorgverzekeraars hebben hun premies al wel naar buiten gebracht. De gemiddelde premiestijging ligt rond de 6,65 euro per maand. Dat is fors meer ten opzichte van de gemiddelde stijging van vorig jaar, die lag rond de 2 à 3 euro. Vorig jaar voerde nog een enkele maatschappij een verlaging door. Voor 2019 gaan de premies allemaal omhoog, een uitzondering daargelaten.

Vergelijken loont
Per verzekeraar zien we opvallende verschillen. Niet ZorgDirect, maar ONVZ voert de grootste premiestijging door. Voor de restitutiepolis gaan verzekerden maar liefst 12 euro per maand meer betalen. ZorgDirect volgt op de voet, met een premiestijging van 11,40 euro per maand. Ook de restitutiepolissen van Achmea (Avéro Achmea, Pro Life en Zilveren Kruis) stijgen met 10 euro per maand. Voor de naturaverzekering bent u bij de labels van Achmea het duurste uit. Van de ‘grote vier’ voert Menzis de laagste premiestijging door met 3 euro in de maand (2,5 procent). Ondanks die minimale stijging heeft niet Menzis, maar VGZ de goedkoopste naturapolis van de vier grootste maatschappijen (CZ, Menzis, VGZ en Zilveren Kruis). Het vergelijken loont dus zeker de moeite! Zie hieronder het overzicht van de zorgpremies voor 2019 van de vier grootste zorgverzekeraars. Dit zijn de premies zónder collectiviteitskorting!

Kortingen 2019

Wat betekent de premiewijziging voor u?
In onderstaand overzicht staan de bruto premies. Maakt u gebruik van een van onze collectieve zorgverzekeringen? Dan profiteert u van kortingen op de basisverzekering en (in veel gevallen) ook op de aanvullende verzekeringen. Neem voor uw daadwerkelijke premie en vergoedingen contact op met onze zorgspecialisten. Zij geven graag persoonlijk advies en kunnen direct zien welke premie u het komende jaar gaat betalen.

Bel met onze specialisten!
Speciaal voor uw zorgvragen hebben wij een nieuw telefoonnummer geopend. U kunt ons 24 uur per dag en 7 dagen per week telefonisch bereiken via 088 – 12 10 222 of via het telefoonnummer van de Zorgadvieslijn van uw collectief. Via zorg@heilbron.nl kunt u ook uw vragen stellen en een premievergelijking aanvragen.

Overzicht zorgpremies 2019
Dit zijn de premies zónder collectiviteitskorting!

Zorgpremies 2019

* de premie van OHRA en ONVZ is zonder de standaard korting van respectievelijk 8 en 3 procent.

Disclaimer: premiewijzigingen voorbehouden

Geen reactie's

Geef een reactie