De zorgpremies 2020 zijn bekend!

Dinsdag 12 november kwamen de laatste zorgverzekeraars met hun zorgpremies en voorwaarden voor 2020 naar buiten. Van de vier grootste zorgverzekeraars verhoogt alleen Menzis de premie op de natura basisverzekering. De andere verzekeraars drie verlagen deze premie. Ondanks deze verlaging is de kans groot dat u toch meer premie gaat betalen volgend jaar. Dat heeft te maken met de maximering van de collectiviteitskorting op de basisverzekering van 10 naar 5 procent. Die halvering betekent dat de zorgkosten voor veel mensen in de praktijk hoger uit kunnen vallen dan vorig jaar.

Des te meer reden om uw zorgverzekering tegen het licht te houden. Vooral als u behoefte hebt aan aanvullende dekkingen, denk hierbij aan fysiotherapie en tandartskosten. De premies voor de basisverzekering lopen per verzekeraar ook uiteen. Zie hieronder de bruto premies 2019 en de nieuwe voor 2020.

Naturapolis

Disclaimer: U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud van deze tabellen. Wijzigingen voorbehouden.

Wat betekent de premiewijziging voor u?
In onderstaand overzicht staan de bruto premies. Maakt u gebruik van een van onze collectieve zorgverzekeringen? Dan profiteert u van kortingen op de basisverzekering en (in veel gevallen) ook op de aanvullende verzekeringen. Neem voor uw daadwerkelijke premie en vergoedingen contact op met onze zorgspecialisten via 088 – 12 10 222 of stuur een e-mail naar zorg@heilbron.nl. Zij geven graag persoonlijk advies en kunnen direct zien welke premie u het komende jaar gaat betalen. Tot het einde van het jaar heeft u de tijd om uw polis voor het nieuwe jaar tegen het licht te houden en eventueel over te stappen.

Overzicht zorgpremies 2020
Dit zijn de premies zónder collectiviteitskorting!

Zorgpremies 2020

* De premie van OHRA is zonder de standaardkorting.

Disclaimer: U kunt geen rechten ontlenen aan de inhoud van deze tabel. Wijzigingen voorbehouden.

Geen reactie's

Geef een reactie