50% verzuim gevolg van leefstijl medewerker

Gezondheid is het belangrijkste bezit dat u heeft. Alle bezittingen vallen in het niet zodra u van de dokter te horen krijgt dat uw gezondheid ernstig is aangetast. Maar hoe blijft u vandaag de dag, zowel lichamelijk als geestelijk, gezond en vitaal? Uw pensioenleeftijd zonder of met zo min mogelijk kleerscheuren halen is uw ultieme doel.

Dit wordt lastig gemaakt door al het eten waarbij u een overdaad aan zout en suikers binnen krijgt en door rookwaren en alcohol die u nog steeds op veel plekken kunt kopen. Daarnaast wilt u natuurlijk niks missen via social media, waardoor stress en slaaptekort op de loer liggen. Onderaan de streep plegen veel mensen roofbouw op hun eigen lichaam en gezondheid door de eigen leefstijl.

Leefstijlcoaching in de basisverzekering
50% van het verzuim in Nederland is het gevolg van de leefstijl van medewerkers. Er zijn nu vergaande plannen om leefstijlcoaching voor mensen met obesitas of diabetes op te nemen in de basisverzekering. Naar alle waarschijnlijkheid gaat dat per 1 januari 2019 in. Dit is een uitkomst en mooie kans voor deze mensen op een vitaal leven.

Als u een matig of hoog gewicht gerelateerd gezondheidsrisico hebt, kan de huisarts u doorverwijzen naar het leefstijlprogramma. De voorwaarde is wel dat u wel gemotiveerd bent voor dit intensieve traject. Het is geen dieet, maar een op duurzame verandering gericht traject.

Binnen het traject wordt uw voeding in kleine stapjes gezonder gemaakt. Denk aan minder snacken, minder frisdrank, meer groente en fruit. Om uw beweging te stimuleren krijgt u advies van een buurtzorgcoach.

Van pleisters plakken naar preventief aanpakken
Mijn inziens is dit een mooie ontwikkeling en goede toevoeging aan de basisverzekering om Nederland zo gezond en vitaal mogelijk te hebben en te houden! Het is tijd om niet alleen pleisters te plakken, maar ook situaties preventief aan te pakken. De oude spreuk is hier weer goed op zijn plaats: Voorkomen is beter dan genezen!

Jos van Putten

Buitendienstadviseur zakelijk

Geen reactie's

Geef een reactie