Home » Zorgverzekeraars » De Friesland Zorgverzekeraar
De Friesland Zorgverzekeraar logo

De Friesland Zorgverzekeraar

Premies

  • Restitutiepolis: € 122,25 (Premie 2018)
  • Naturapolis: € 103,95 (Premie 2018)
  • Naturapolis: € 116,95 (Premie 2018)

Contact

Facebook IconFacebook.com/defriesland
Twitter IconTwitter.com/defriesland
Website IconDefriesland.nl

Over De Friesland Zorgverzekeraar

In 1990 is uit een aantal Friese ziekenfondsen, De Friesland Zorgverzekeraar ontstaan. Oorspronkelijk was De Friesland dus het ziekenfonds van Friesland, maar met de introductie van de Basisverzekering is De Friesland gegroeid tot zorgverzekeraar. De basis ligt in Friesland, maar De Friesland richt zich ook op klanten buiten Friesland. Echter vanaf de intreding van De zorgverzekeringswet op 1 januari 2006 blijkt de 65% van de Friezen bij De Friesland is verzekerd. De Friesland is voor de verzekerde inwoners van Friesland niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk, dichtbij, toegankelijk, professioneel en betrouwbaar.

De Friesland werkt samen met klanten en zorgaanbieders aan verdere verbetering van de kwaliteit van zorg. Met klantpanels en enquêtes onderzoekt De Friesland de behoeftes van haar klanten. Zo biedt De Friesland een beter en efficiënter zorgaanbod, afgestemd op de individuele behoefte van haar klanten. Het beleid is er op gericht om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Dit doet De Friesland door aan verzekerden de juiste zorg te bieden en te investeren in preventie en kwaliteit van leven. Daarbij richt De Friesland zich op thema’s die dichtbij De Friesland zelf staan als zorgverzekeraar: ‘Gezondheid en Preventie’ en ‘Wonen en Leefbaarheid’.

In de regio Friesland wordt de uitvoering van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) geregeld door Zorgkantoor Friesland. Het zorgkantoor zorgt ervoor dat mensen met een aandoening, beperking of handicap hun zelfredzaamheid vergroten.

Per regio voert een zorgkantoor namens alle zorgverzekeraars de AWBZ uit. Zorgverzekeraar De Friesland vervult de functie van zorgkantoor in de regio Friesland. Verzekerden behoeven als AWBZ-verzekerden niet bij De Friesland te zijn aangesloten.

De Friesland heeft een drietal basisverzekeringen: Alles Verzorgd Polis, Vrije Keus Polis en Online Verzorgd Polis. Het verschil in de eerste en de tweede zit hem in het feit dat bij de Vrije Keus Polis de verzekerde de vrijheid heeft zicht te wenden tot niet-gecontracteerde zorg. De Online Verzorgd Polis is de internetpolis en is goedkoper omdat de klant een aantal zaken zelf regelt (via zijn computer).

Naast de Basisverzekeringen kent De Friesland ook een viertal aanvullende zorgverzekeringen, namelijk de AV Budget, de AV Standaard, de AV Extra, de AV Optimaal en de AV Excellent. Verder kan de verzekerde kiezen uit 3 aanvullende tandartsverzekeringen: AV Tand Standaard, AV Tand Extra en de AV Tand Optimaal.

Op de site van De Friesland staat de vergoedingchecker. Met een lijst van zaken die met de gezondheid te maken hebben, geeft deze lijst exact weer wat onder welke (aanvullende) verzekering vergoed wordt.

Provisie: Eenmalig
Vergelijkbaar in module: Ja
Direct afsluiten: Ja
Wijzigingen: Verzekeraar
Declaraties: Verzekeraar
Premie innen: Verzekeraar
Contact telefoon tot aanvraagformulier: Kiesgoed.nl en verzekeraar
Contact telefoon na aanvraagformulier: Verzekeraar
Contact e-mail tot aanvraagformulier: Kiesgoed.nl en verzekeraar
Contact e-mail na aanvraagformulier: Verzekeraar
Contact Twitter: Kiesgoed.nl en verzekeraar

Dienstverlening Kiesgoed.nl

Kiesgoed.nl ontvangt een eenmalige beloning van deze verzekeraar. U kunt deze zorgverzekering wel vergelijken in onze vergelijkingsmodule. Vervolgens kunt u een offerte via Kiesgoed.nl ontvangen of wordt u doorgestuurd naar de zorgverzekeraar.

De dienstverlening die wij bieden, is afhankelijk van de overeenkomst die Kiesgoed.nl met deze zorgverzekeraar heeft. Wij stellen het klantbelang altijd voorop. Daarom adviseren wij geheel onafhankelijk. In tegenstelling tot andere vergelijkingssites heeft geen enkele verzekeraar aandelen in onze organisatie. Geen enkele maatschappij heeft dus invloed op het advies dat wij bieden of de verdiensten die wij ontvangen.


Zorg vergelijken


Contact

Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon
Kiesgoed is onderdeel van Heilbron | disclaimer | dienstverlening