Pr Image
Home ยป Aanvullende zorgverzekering

Aanvullende zorgverzekering

Een aanvullende verzekering voor zorg is een verzekering voor de zorgkosten die niet zijn opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Bijvoorbeeld tandartshulp voor personen van 18 jaar en ouder, de dekking voor herstel-, kuur- en vakantieoorden of een uitgebreide dekking voor fysiotherapie.

Je bent niet verplicht een aanvullende verzekering af te sluiten. Het hangt af van jouw persoonlijke situatie of een aanvullende verzekering zinvol is. De vergoeding in aanvullende verzekeringen kunnen per verzekeraar sterk verschillen. Het is daarom belangrijk om goed na te gaan of de vergoedingen bij de persoonlijke situatie aansluiten.

Naast een gebruikelijke aanvullende verzekering, zijn er ook aanvullende verzekeringen speciaal gericht op doelgroepen, bijvoorbeeld jongeren, senioren of gezinnen. Voor je gezin kan het bijvoorbeeld belangrijk zijn dat kraamzorg vergoed wordt. Aan de andere kant zou voor ouderen de kraamzorgvergoeding geheel overbodig kunnen zijn.

De basisverzekering is verplicht, echter een aanvullende verzekering is vrij af te sluiten. Een aanvullende verzekering kan een acceptatieprocedure hebben. De aanvullende zorgverzekering valt niet onder de Zorgverzekeringswet. Dat betekent dat zorgverzekeraars zelf mogen bepalen welke aanvullende verzekeringen zij aanbieden en onder welke voorwaarden. Een zorgverzekeraar mag dus mensen weigeren voor de aanvullende verzekering. Ook kan de zorgverzekeraar voor de aanvullende zorgverzekering een hogere premie vragen als je ouder bent of chronisch ziek.

Het is niet verstandig om de ziektegeschiedenis te verzwijgen tegenover de zorgverzekeraar. Men heeft namelijk een wettelijke mededelingsplicht: je mag (delen van) de ziektegeschiedenis dus niet verzwijgen.

Het is de eigen keuze hoeveel zekerheid je wenst en wat je daarvoor wil betalen. Als je veel sport en het risico op blessures groot is, kan een verzekering voor fysiotherapie handig zijn. Als je kinderen hebt die misschien een beugel moeten, dan is het verstandig een aanvullende verzekering voor orthodontie te nemen. Reken van tevoren uit of de kosten van bijvoorbeeld de fysiotherapeut opwegen tegen de premie die je in een jaar betaalt.


Zorg vergelijken


Contact

Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon
Kiesgoed is onderdeel van SUCSEZ B.V. | disclaimer | dienstverlening